Meguiar's, kosmetyki samochodowe, autokosmetyki, chemia samochodowa

Znajdź nas na:  Dołącz do naszych fanów na Facebook'u! Oficjalny kanał YouTube Meguiar's Polska

Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

Co po Ultimate Compound?
(1 przeglądających) (1) Gość
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Co po Ultimate Compound?

Co po Ultimate Compound? 4 mies. temu #1

Witam.

Planuję kupić Paint Restoration Kit + Deep Crystal Polish lub Cleaner Liquid Wax. I tutaj moje pytania. Czy po korekcie lakieru UC lepiej użyć politury i na to wosk Gold Class czy moze lepiej użyć AIO jako środka wykończeniowego po korekcie odczekać te 12h i położyć Gold Class? Bo AIO może usunęło by jeszcze jakieś pozostałe drobne ryski po korekcie? Czy po użyciu UC już nie będzie potrzebne wykańczanie jakimś środkiem czyszczącym? A politura znowu lepiej ożywiła by lakier. Nie mogę się zdecydować. Najlepiej by było kupić osobno cleaner i politure, ale nie chciałbym znowu wydawać majątku na kosmetyki. Z góry dziękuję za odpowiedz i pozdrawiam

Odp: Co po Ultimate Compound? 4 mies. temu #2

• lehto
  • Car Crazy
ja bym użył politury i GC. AIO nie jest złe ale to środek dla leniwych no i efekt po GC będzie zdecydowanie lepszy.

Odp: Co po Ultimate Compound? 4 mies. temu #3

Ok. Tylko myślałem o AIO bo ono też czyści lakier. Więc po korekcie UC może by fajnie jeszcze wykończyło lakier. I stąd ten mój dylemat.

Może jednak bym trochę wydał więcej i kupił Deep Crystal Paint Cleaner i Deep Crystal Polish.
I wtedy po korekcie UC jeszcze bym obleciał samochód DC1 później DC2 i na to wosk GoldClass z zestawu?
Czy może za dużo tego i używanie jeszcze Cleanera po UC nie będzie potrzebne?

Odp: Co po Ultimate Compound? 3 mies., 4 tyg. temu #4

• lehto
  • Car Crazy
może ktoś bardziej doświadczony się wypowie - ale po co po UC chcesz używać cleanera skoro UC przy ręcznym stosowaniu daje delikatną polerkę - czyli i tak "czyści" lakier?. Jeżeli chcesz użyć potem politury to wystarczy imho kupić IPA i przelecieć nim auto po UC by dokładnie odtłuścić lakier / usunąć pozostałości prearatu. Potem politura i wosk.
Gdybyś nie używał UC tylko chciał odświeżyć lakier to dałbym najpierw cleanera a tak to cyba mija się z celem - tym bardziej,że większość cleanerów zawiera delikatne środki ścierne.

Odp: Co po Ultimate Compound? 3 mies., 4 tyg. temu #5

W wiekszosci wypadkow po uzyciu Ultimate Compound lakier nadaje sie od razu do woskowania, ale czasami (szczegolnie na miekkich lakierach) produkt ten moze pozostawic mgielke lub mikro-ryski i wtedy trzeba uzyc dodatkowego produktu przed woskowaniem, jak Ultimate Polish, M205 Ultra Finishing Polish lub ColorX.

Uzywajac ColorX po Ultimate Compound mozna pominac juz woskowanie, gdyz produkt ten pozostawi warstwe ochronna na powierzchni i wtedy eliminuje sie dodatkowy krok.

Oczywiscie opcja z uzyciem dwoch produktow po Ultimate Compound: Ultimate Polish, M205 lub Deep Crystal Polish, a potem wosku jak NxT Tech Wax 2.0, Ultimate Wax czy Gold Class Carnauba Plus przyniesie duzo lepszy efekt koncowy i dluzsze zabezpieczenie lakieru.

Idealnym produktem pomiedzy Ultimate Compound i woskowaniem jest Ultimate Polish, ktory posiada delikatne wlasciwosci czyszczace oraz wydajne oleje polerskie, ktore dodatkowo poprawia glebie i blask.

Odp: Co po Ultimate Compound? 3 mies., 3 tyg. temu #6

A więc będzie Ultimate Polish.

Dziękuje za odpowiedzi.
  • Strona:
  • 1
Wygenerowano w 0.33 sekundy